تیک عصبی

تیک عصبی یک حرکت ناگهانی، تکراری،  غیر ارادی  و سریع است؛ که در گروه‌های گسسته عضلانی رخ می‌دهد. تیک‌ها می‌توانند نامرئی باشند یعنی ما آن ها را نبینیم و در اندام دخلی باشد. به گفته روانشناسان تیک عصبی بیشتر در صورت، گردن و سر ظاهر می‌شود و پرش پلک ها از شایع ترین نوع تیک‌های عصبی است.

تیک می‌تواند نوع ملایم سندرم تورت ( Tourette Syndrome) باشد. این سندرم در اثر مشکلاتی در نواحی مغز و ماده‌های شیمیایی مغز (از قبیل: دوپامین، سروتونین و نورافدرین) به وجود می‌آید. تیک حرکت‌های غیر ارادی بدن مثل چشمک زدن، گاز گرفتن لب‌ها  و پاک کردن گلو هستند.ممکن است  فشارعصبی باعث تشدید تیک ها بشود تقریبا ۳۰ درصد از تیک ها ژنتیکی است. آرامش و کاهش فشار روحی می تواند باعث کم شدن تیک عصبی بشود.

تیک های عصبی معمولا در کودکان ایجاد می شود و در حالی که بسیاری از آنها گذرا هستند و کارشناسان می گویند که تیک ها در دوران نوجوانی بدترین حالت را دارند و اکثر موارد در اوایل بزرگسالی بهبود می یابند.گاهی می تواند یک مشکلی در طول عمر باشد که در بزرگسالی هم  تاثیر بگذارد.یت

تیک عصبی
تیک عصبی

برای کاهش تیک چه کار کنیم؟

  • برای کاهش تیک می توان  از برخی مکمل‌های ویتامینی  مانند  روغن تخم کتان، ویتامین‌های گروه Bاستفاده کرد.
  • درمان تیک به وسیله یوگا، مدیتیشن، انجام می‌پذیرد انجام شیوه‌های تمدد اعصاب مانند. تیک‌های عصبی با استرس بدتر می‌شوند. پس هر فعالیتی که استرس را کاهش دهد، می‌تواند در کاهش علائم مفید باشد.
  • درمان از طریق شناخت و تشخیص رفتار CBT این درمان توسط روان پزشکان انجام می‌شود و فرد می‌تواند افکار و احساسات منفی را از خود دور کند.
  • منبع: ویرگول